Tótechnika

Március 9-én sikeresen megtartottuk első képzésünket.

Már régóta érezzük, ha azt akarjuk, hogy jobb minőségű medencék, öntözőrendszerek, wellness világok épüljenek, akkor valami tennünk kell. Ami már adott, széleskörű és jó minőségű termékpaletta. Ami eddig nem volt meg, nem mutattuk meg kivitelező, forgalmazó partnereinknek, hogyan használják ezeket. Ez évben ezért indítjuk el képzési programunkat. Az első alkalom rögtön rendhagyón alakult, mert egy teljesen új területről szólt, ami számunkra is újdonságként hatott.

Természetes tavak, fürdésre, haltartásra, vagy egyszerűen csak kertünk díszítésére. Mondhatja bárki egyszerű bízzuk a természetre, hiszen tó sok helyen van. Igen ám, de amikor kötött a hely nagysága, nincs időnk hónapokat esetleg éveket várni mire kialakul a biológiai tisztítást adó növényzet, mindig szép tiszta vizet akarunk, akkor kell beavatkoznunk innovatív eszközökkel, berendezésekkel. Erről szól ez a március 9. nap.

Egy olyan helyet választottunk, amely szinte kínálja egy ilyen modern fürdőtó kialakítását. Kecskeméttől nem messze a tipikusan alföldi tájban, egy ligetes erődben bújik meg a Varga Tanya Hotel és konferencia központ. A több mint félszáz résztvevő ugyanazon a véleményen volt ide vissza kell jönni pihenni. Az épületek, a szobák, a környezet hangulata, minősége magáért beszél. Nem szólva a konyha minőségéről, egy hét itt garantáltan plusz 10 kg, ha nem lovagol, fürdik a medencében, vagy nem teszhosszú sétákat a közeli lankákon.

Miért újdonság és miért fontos foglalkozunk a tótechnikával?

A válaszok egyszerűek és egyaránt szolgálják a vállalkozók és a felhasználok érdekeit. Technikai beállítottságunk okán, minden érdekel minket, amit lehet szerelni, beépíteni és természetesen el is lehet adni. Eddig, ha tóra gondoltunk vízi növények, sok-sok alga, mindenféle vízi állat és nem igazán bizalomgerjesztő víz jutott eszünkbe.

Az újdonság azokban az eszközökben, berendezésekben van, amelyeket megismertünk. A most látott technikai eszközökkel kristály tiszta vizet kapunk. Csökkenhet a tavak felülete, hiszen kevés inkább csak az esztétikát szolgáló növényzetet kell telepítenünk így a nem mindig kellemes vízi állatok jelenléte is kevesebb.

A berendezések természetesen pénzbe kerülnek, de semmiképpen nem többe mint egy épített medence szűrő-forgató berendezései. Még egy előny, hogy az így felszerelt tó ára kevesebb mint egy hagyományos nagy vízfelületű tó, vagy egy épített medencetelepítési költsége.

Keressenek minket ha kertjükben nem egy épített medencét, hanem a természeteshez közel álló vízfelületet szeretnének, ahol fürdeni tudnak, vagy egyszerűen csak élvezni az élő vízi világ minden szépségét.

Berkes Ottó, Varga Tanya